Spilleautomater inspirert av folkeeventyr

Lokal musikk og fortellinger har gjennom flere tusen år vært med på å forme verden vi lever i. Folkemusikken vokste ut av et behov for underholdning og lokal tilhørighet. Det samme gjorde folkeeventyrene som spredte seg over enorme geografiske områder med handelsreisende og såkalte vandrere. Ofte var det nettopp gjennom musikk og gode historier at vandrere tjente til livets opphold. Alle nye tettsteder og byer de kom til var det nye personer som søkte underholdning og ofte ble vandrerne invitert til konger og overklassen, som var mer enn villige til å betale for god underholdning og historier fra den store verden.

 

Når man ser på samfunnet vi lever i nå i dag, kan man ikke unngå å føle seg litt misunnelig. I dag har vi en verden av underholdning tilgjengelig til enhver tid. Det har ingenting å si hva man søker, for man finner alt på nett. Et par raskt klikk på mobilen og man kan spille på spilleautomater, se filmer, lytte til musikk og se teaterstykker, med mer. Vi savner ingenting i dag og vi må ikke vente på at underholdningen skal komme til oss heller. Når man tenker seg om, er det egentlig litt trist. Før kunne det ta flere år før gode historier og eventyr spredt seg over hele Norge, og underveis endret de seg fra sted til sted. I dag er historien og eventyrene de samme hvor enn man kommer fra. På mange måter kan vi si at vi ikke savner ting slik det var før i tiden, men hvorfor er vi da så opptatt av eventyrene som har eksistert i flere hundre år?

 

Eventyr i nytt format

Selv en av våre største tilbydere av underholdning, iGamingbransjen, har sett til de gamle historiene i jakt på inspirasjon for å underholde et stadig mer krevende publikum. Spilleautomater som forteller en historie og gjerne tar utgangspunkt i kjente historier, har vært en stor suksess de senere årene og en lang rekke spillutviklere har lansert sine egne automater som baserer seg på kjente folkeeventyr som Rumpelstiltskin.

 

Det er en historie som stammer tilbake til Portugal og Lisboa. Historien er over 4,000 år gammel og ble først kjent for massene i boken “Children’s and Household Tales” som kom ut i 1812 i Tyskland. Boken var den første samlingen av folkeeventyr til brødrene Grimm, og i 2014 ble historien brukt til å inspirere Novomatic og Green Tube til å lage den fenomenale Rumpel Wildspins-automaten.

 

Flere eventyrlige spill

Andre tilfeller av gamle folkeeventyr som har inspirert moderne spilleautomater, er historien om den russiske tsaren Ivan Tsarevich. Det er en av Russlands største eventyrhelter som man har fortalt historier om i mange hundre år. I 2018 brukte Quickspin historiene om den mektige Ivan til å utvikle automaten Ivan The Immortal King, en gripende vakker automat med en rekke spesialfunksjoner som holder livet i en utdøende historie. Mesterverket Poltava – Flames of War fra ELK Studios, bør også nevnes. Det er en vakker automat som tar utgangspunkt i slaget ved Poltava som fant sted den 8. juli 1709. Automaten er ikke basert på et rent folkeeventyr, men den er trolig en av de beste historiske automatene du noen gang vil spille. Om du har lyst til å prøve den gratis, kan du klikke her, hvor du finner flere aktører som både tilbyr demoutgaver og bonuser som gir deg gratis spill.

 

Det finnes en rekke eksempler på automater som er basert på folkeeventyr, og besøker du et norsk nettcasino kan du fråtse i slike automater som RainBrew, en rekke automater med Robin Hood i hovedrollen, Babuskas, Fairy Fortunes og mange mange andre. På en måte er det flott at spillutviklere over hele verden finner inspirasjon i disse gamle folkeeventyrene, fordi det hjelper oss med å holde liv i historiene som har gitt glede til millioner av mennesker gjennom tusenvis av år. Men enn så gode som mange av disse automatene er, kan de ikke konkurrere med en god gammel bok som forteller historien slik den var ment å bli fortalt.

Privacy Policy